Percussielessen

Muziek workshops
Wil je een muziekworkshop op school organiseren? Laat La Compagnie Bina Africa dat dan voor je verzorgen. Wij zorgen ervoor dat het een ervaring wordt om nooit te vergeten.Onze docenten laten de leerlingen op een ontspannen, educatieve wijze kennis maken met muziek  en zang uit Afrika. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele djembe workshop, sabar workshop, doundoun workshop en meer...

Onze muziekworkshops zijn geschikt voor leerlingen zonder muzikale ervaring en binnen één uurtje proberen we het beste uit hun muzikale talent te halen door verschillende ritmes en klanken te combineren tot één geheel.  Leerlingen die  muziekles volgen of ervaring hebben krijgen zeker een boeiende tijd want ze leren meer variatie te brengen in hun muziek repertoire.

1. Djembe [Trommel uit west-afrika]
2. Doundoun [Trommel  uit west-afrika]
3. Sabar [Trommel uit senegal]
4. Darbuka [Trommel uit noord-afrika]
5. Krin [Guinea, west-afrika]
6. Kalebas [Shaker uit west-afrika]
7. Afrikaanse stokjes [Percussie]

Elke deelnemer speelt gedurende de gehele workshop op hetzelfde instrument. Er kan niet gerouleerd worden.

Muziek maken is een fantastische manier om jongeren een andere kant van zichzelf en van een andere cultuur te laten ontdekken. Het is een energieke en educatieve wijze om hun ritmegevoel te ontwikkelen. Onze docenten hebben grote ervaring in het verzorgen van workshops voor scholen, waarbij de ontspannen sfeer altijd voorop staat.

Prijzen
De prijzen worden vastgesteld op basis van het aantal deelnemers, de duur van de workshop(s) en de dagindeling. Wij houden hierbij rekening met een beperkt budget voor scholen.

Cjp
Er kan gebruik worden gemaakt van het CJP paspoort.

Aantal deelnemers
Maximaal 50 leerlingen per workshop. Graag bij de aanvraag vermelden of u in het bezit bent van muziek instrumenten.

Voor kinderen, door kinderen
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo - Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo.

Stichting Bayabi Foundation
Met alle plezier houden wij een lezing over het land Congo-Kinshasa, de levensomstandigheden van de kinderen daar, het ontstaan van onze stichting en hoe wij ons doel trachten te verwezenlijken.
Dankzij de inzet van alle kinderen is vooruitgang mogelijk, ook voor de kinderen in Kongo, jullie school kan ons hierbij extra helpen door het organiseren van allerhande activiteiten ten voordele van Congolese kinderen voor de aanschaf van schoolbanken, schoolmateriaal, sportmateriaal, enz.

Wij helpen jullie graag met het bedenken van mogelijke activiteiten, bv. Tijdens schoolfeesten, werkprojecten, integratie, godsdienstlessen…
Mede door jullie steun kunnen ook de Congolese kinderen met vertrouwen en vol goede moed hun school afmaken.

Voor meer informatie omtrent ons stichting, zie www.bayabi.org .