Festivals

La Compagnie Bina Africa is een jong en dynamisch dansgezelschap dat exclusieve, internationale acts op de planken brengt. Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere Afrikaanse optredens die geschikt zijn voor festivals en andere openbare ruimten.

Afrikaans Show of Afrikaans band
Vooral bij festivals en andere openbare ruimten is het een must om een voorstelling neer te zetten die het publiek naar zich toe trekt en in haar grip houdt. Door het gebruik van de originele percussie-instrumenten en de doordringende klanken van de zangers zijn onze shows en bandoptredens absolute publiekstrekkers! De optredens zijn interactief en wat is er nou meer succesvol dan een interactie tussen publiek en artiesten?

Zoek je een gezelschap dat een geweldige Afrikaanse dans- en muziekshow neerzet of heb je liever een Afrikaanse band die, indien gewenst, ook mobiel is en zich dus al spelende kan verplaatsen: La Compagnie Bina Africa draait er haar hand niet voor om. Onze optredens zijn altijd energiek, swingend, krachtig en exclusief, kortom: een blijvende herinnering.

Wil je iets echt origineels, dan heeft La compagnie Bina Africa alles in huis om een spetterende Afrikaanse show voor je bezoekers te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Makasi show

La Compagnie Bina Africa laat sinds vijf jaar een breed westers publiek een kijkje nemen in de keuken van de Afrikaanse cultuur door middel van de passionele en creatieve show “Makasi”. “Makasi” is het Congolese woord voor kracht en energie en dat wordt op sublieme wijze vertaald in deze spetterende dans- en percussieshow. De Afrikaanse dans is immens populair en onze artiesten rusten niet voordat het publiek deze opzwepende show ondersteunt.

Je wordt meegenomen op ontdekkingsreis door Afrika. Mede door het gebruik van exclusieve attributen en warme, kleurrijke kostuums kan je onmogelijk om het “Afrikaanse gevoel” heen.

De “Makasi” show is zo opgezet, dat het aantal artiesten naar wens en budget kan worden samengesteld. Het minimale aantal artiesten voor festivals en openbare ruimten bestaat uit 9 personen, waarvan 5 dansers en 4 percussionisten. De show wordt energieker en krijgt meer “body” naarmate het aantal artiesten toeneemt. Je kunt de show uitbreiden tot maximaal 25 artiesten.

Alle voordelen op een rijtje

 • Met onze vijf jaar ervaring in de entertainment wereld hebben we een team dat klaar staat om een spetterende show of optreden te verzorgen.
  Professionele dansers en muzikanten van een absoluut topniveau
 • Prachtige, originele Afrikaanse kostuums in een mix van traditioneel en modern
 • Sfeervol Afrikaans decor voor de “Makasi show”
 • Een duidelijk lichtplan en onze eigen lichttechnicus die probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
 • Een duidelijk geluidsplan en onze eigen geluidstechnicus die probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
 • Gratis posters en flyers. Overige promotie en publiciteit komt voor rekening van de organisator van het festival

Doorgaans wordt de show en het optreden van de band gelijkvloers opgevoerd; bij een groot publiek echter zorgen wij voor een podium voor de muzikanten en indien nodig, eveneens voor de dansers.

Kosten
La Compagnie Bina Africa vraagt een vast bedrag per artiest, per uur. Het bedrag is exclusief BTW, reiskosten en transportkosten en management fee.

Offerte aanvragen
Gebruik het contactformulier om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste show, je persoonsnaam, de naam van het festival, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen. Indien er al een indicatie te geven is omtrent de geplande datum (data) voor de show (en) dan vernemen wij die ook graag.


We streven er naar om binnen 48 uur te reageren

* je contactformulier wordt gestuurd naar info@bina-africa.com

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 [werk]dagen van tevoren nog aangemeld worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
Voor annulering: klik op annuleringsvoorwaarden

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel
Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo
Zie www.bayabi.org  voor meer informatie over onze stichting

Wil je iets extra's bijdragen aan onze stichting voor de aanschaf/verwezenlijking van:

 • Schoolbanken
 • Schooldaken
 • Schoolborden
 • Sport op school
 • Varkensfokkerij
 • Schoolmateriaal projecten
 • en wat nog meer ontbreekt:

stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 [INGBNL2A] of bankrekening NL14RABO 0387 9045 49 [RABONL2U] ter attentie van Stichting Bayabi Foundation te Voorburg.

Producties


JOKO

Het verhaal van een Afrikaanse danser in Europa die op zoek gaat naar de oorsprong van zijn danstalent. Hij neemt het publiek mee naar zijn geboortedorp, om gezamenlijk te onderzoeken of Afrikaanse jongeren virtuoze dansers worden doordat zij geboren zijn met “dans in hun bloed” of dat zij virtuoze dansers worden louter en alleen door hard te trainen. Integratieproblematiek en het zoeken naar een eigen identiteit van Afrikaanse immigranten in Europa vormen de rode draad in deze unieke voorstelling
Lees meer -->

La main de dieu

Fanta is een jonge danseres die haar geboortedorp verlaat om te gaan studeren en werken in de hoofdstad Dakar. Ze vertrouwt daarbij volkomen op de steun van haar rijke oom in Dakar. Het loopt echter allemaal anders dan ze had verwacht en om in haar onderhoud te kunnen voorzien gaat ze in het geheim werken in de discotheek “Petit Paris”. Helaas wordt ze betrapt door haar oom. Deze krachtige voorstelling toont de hedendaagse onderdrukking van Afrikaanse vrouwen zowel in Afrika als in Europa.
Lees meer -->