Particulieren

La compagnie Bina Africa, is een jong en dynamisch dansgezelschap met exclusieve internationale acts. Eén van onze specialisaties zijn bijzondere Afrikaanse optredens en performances geschikt voor kleine, grote, of mega evenementen; we doen het allemaal en alles met evenveel enthousiasme en plezier!

Zoek je een dansgezelschap gespecialiseerd in Afrikaanse show of een Afrikaanse band dat mobiel kan zijn voor je evenement .La compagnie Bina Africa verzorgt Afrikaanse acts met een exclusief karakter waar  je gasten nog lang over napraten! Wij zorgen ervoor dat het een ervaring wordt om nooit te vergeten. Voor “La Compagnie Bina Africa” is het een uitdaging om van jou wensen een sprankelend evenement te maken.

Onze Afrikaanse performances zijn leerzaam, ontspannend, bruisend en creatief. Onze professionele dansers en muzikanten nemen jou en je gasten mee op ontdekkingsreis door Afrika met een energieke dans- en muziekshow. Door het gebruik van originele attributen en warme, kleurrijke kostuums waan je je in Afrika. We willen er vooral de nadruk op leggen dat jullie één uur of langer plezier beleven.

Waarom zou je dat niet eens proberen met onze "Makasi show"?

“La Compagnie Bina Africa”, laat sinds vijf jaar een breed westers publiek een kijkje nemen in het hart van de Afrikaanse cultuur door middel van onze passionele en creatieve show “Makasi”. “Makasi” is het Congolese woord voor kracht en energie en dat wordt op sublieme wijze vertaald in deze spetterende dans- en percussieshow. De Afrikaanse dans is immens populair en onze artiesten rusten niet voordat het publiek deze opzwepende show ondersteunt.

De show is zo opgezet, dat het aantal artiesten naar wens en budget kan worden samengesteld. Het minimale aantal artiesten bestaat uit 4 personen, waarvan 2 dansers en 2 percussionisten. De show wordt energieker naarmate het aantal artiesten toeneemt. Je kunt de show uitbreiden tot maximaal 25.

Waarom "Makasi show"voor particulieren?

Ook particulieren kunnen van de “Makasi show” genieten. Afhankelijk van het beschikbare budget leveren wij een kwalitatieve, bruisende show op maat door het aantal in te huren artiesten aan het budget aan te passen. De show is uitermate geschikt voor feesten in het kader van verjaardagen, emigratie naar Afrika, behalen van diploma, bruiloftsfeesten, partijen, affiniteit met Afrika, enz. Indien gewenst kan de show uitgebreid worden met een vuurspuwact.

Wil je iets echt origineels, dan heeft “La compagnie Bina Africa”, alles in huis om een spetterende Afrikaanse show voor je bezoekers te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Nog even alle voordelen op een rijtje:


 • Met onze vijf jaar ervaring in de entertainment wereld hebben we een team dat klaar staat om een spetterende show te verzorgen,
 • Professionele dansers en muzikanten met verschillende achtergrond worden begeleid door  live percussie,
 • Prachtige originele Afrikaanse kostuums, steeds een mix van traditionele en moderne show kleding,
 • Rustig Afrikaanse decor,
 • Onze geluidstechnicus  zorg voor de nodige microfoons en speakers om een optimaal geluid te creëren,
 • Bij een groot publiek zorgen we zelf voor een verhoogd podium zodat de muzikanten beter zichtbaar zijn en indien nodig  kunnen we dat ook doen voor de dansers.

Aanvragen van een offerte voor de
"Makasi show":
Wij hanteren voor onze shows prijzen per uur. Een Afrikaans optreden voor een publiek tot 120 personen bestaat uit vier artiesten, twee muzikanten op djembé en percussie en twee dansers of danseressen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste show, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

We streven er naar om binnen 48 uur te reageren

* je contactformulier wordt gestuurd naar info@bina-africa.com

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde contactformulier stellen wij de vrijblijvende offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een mailtje terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de docent(en) voor de workshop (s) en de gewenste locatie gaan reserveren. Zodra wij van beiden een bevestiging hebben ontvangen  volgt de definitieve bevestiging, vergezeld van de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief als de betaling op onze rekening is bijgeschreven. Onderaan de factuur vind je de uiterste betaaldatum.

Last Minute
Een aanvraag van een workshop die binnen 1 week moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur of per sms onder vermelding van:

 • de gewenste datum van de workshop
 • welk type workshop
 • de gewenste aanvangstijd
 • het aantal deelnemers
 • de stad waar de workshop moet plaatsvinden
 • wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
 • het telefoonnummer of e-mail adres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 [werk]dagen van tevoren nog aangemeld worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
Voor annulering: klik op annuleringsvoorwaarden

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel
Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo
Zie www.bayabi.org  voor meer informatie over onze stichting

Wil je iets extra's bijdragen aan onze stichting voor de aanschaf/verwezenlijking van:

 • Schoolbanken
 • Schooldaken
 • Schoolborden
 • Sport op school
 • Varkensfokkerij
 • Schoolmateriaal projecten
 • en wat nog meer ontbreekt:

stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 [INGBNL2A] of bankrekening NL14RABO 0387 9045 49 [RABONL2U] ter attentie van Stichting Bayabi Foundation te Voorburg.


Producties


JOKO

Het verhaal van een Afrikaanse danser in Europa die op zoek gaat naar de oorsprong van zijn danstalent. Hij neemt het publiek mee naar zijn geboortedorp, om gezamenlijk te onderzoeken of Afrikaanse jongeren virtuoze dansers worden doordat zij geboren zijn met “dans in hun bloed” of dat zij virtuoze dansers worden louter en alleen door hard te trainen. Integratieproblematiek en het zoeken naar een eigen identiteit van Afrikaanse immigranten in Europa vormen de rode draad in deze unieke voorstelling
Lees meer -->

La main de dieu

Fanta is een jonge danseres die haar geboortedorp verlaat om te gaan studeren en werken in de hoofdstad Dakar. Ze vertrouwt daarbij volkomen op de steun van haar rijke oom in Dakar. Het loopt echter allemaal anders dan ze had verwacht en om in haar onderhoud te kunnen voorzien gaat ze in het geheim werken in de discotheek “Petit Paris”. Helaas wordt ze betrapt door haar oom. Deze krachtige voorstelling toont de hedendaagse onderdrukking van Afrikaanse vrouwen zowel in Afrika als in Europa.
Lees meer -->