Limboshow

''La Compagnie Bina Africa'' is een jong en dynamisch dansgezelschap dat exclusieve, internationale acts op de planken brengt. Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere Afrikaanse optredens die geschikt zijn voor elk evenement. Wij hebben daarbij geen voorkeur voor kleine, grote of mega evenementen; we doen het allemaal en alles met evenveel plezier en enthousiasme!

Makasi Limbo show

Zoek je een gezelschap dat een geweldige Limboshow neerzet met na afloop een spectaculaire steekvlam, indien de locatie daarvoor geschikt is: dan zorgt  ''La Compagnie Bina Africa''  ervoor dat jij en je gasten volledig worden ondergedompeld in het speelse ritme en de magie van de dans. Dit wordt vast en zeker een blijvende herinnering!

Oorsprong en achtergrond Limbo dans

De limbo is een acrobatische dans uit Trinidad waarbij de danser onder een brandende stok door moet dansen. De oorspronkelijke betekenis van de dans was, dat het de ziel van een geliefde overledene zou helpen  om uit het voorgeborchte te ontsnappen. De rituele dans werd oorspronkelijk een week na een begrafenis gedanst.
De naam van de dans is afgeleid van de limbo, een ander woord voor het voorgeborchte.

Inhoud van de Limboshow
In deze tropische dansshow betreden drie dames de dansvloer in gekleurde en luchtige tropische kleding en binnen geen tijd zijn de dames aan het dansen waarbij alle gasten worden uitgenodigd om deel te nemen. De danser die aan de beurt is gaat proberen om achterover onder de stok door te dansen. De stok wordt steeds wat lager gehangen, totdat er een uiteindelijke winnaar is overgebleven. Er zit een duidelijk spelelement in de show. Op verzoek kan de limboshow afgesloten worden met een vuurshow. Een van de Limbo danseressen begint met het onderdeel vuurvreten waarbij de vlam van de fakkels wordt gedoofd door ze in te brengen in haar mond. De limboshow wordt afgesloten met een mooie en krachtige steekvlam.

De show is zo opgezet, dat het aantal artiesten naar wens en budget kan worden samengesteld. Het minimale aantal artiesten bestaat uit 3 personen, waarvan 3 limbo danseressen. De Limboshow wordt energieker en krijgt meer “body” naarmate het aantal artiesten toeneemt. Je kunt de show uitbreiden tot maximaal 6 artiesten.

Waarom "Makasi limboshow"
Bedrijven en particulieren kunnen de ''Makasi limboshow'' inzetten als een warme en indrukwekkende afsluiting van een congres, seminarie, productpresentatie, bedrijfsfeest, afscheid van een collega, viering van het zoveel jarige bestaan, verjaardagen, emigratie naar Afrika, behalen van diploma, bruiloftsfeesten, partijen, affiniteit met Afrika enz.

Wil je iets echt origineels, dan heeft ''La Compagnie Bina Africa'' alles in huis om een spetterende Limboshow voor je bezoekers te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Alle voordelen op een rijtje

 • Met onze vijf jaar ervaring in de entertainment wereld hebben we een team dat klaar staat om een spetterende limbo dans en vuurshow te verzorgen.
 • Professionele vuurspuwers en limbodansers van een absoluut topniveau
 • Prachtige, originele Afrikaanse, Caribische kostuums
 • Sfeervol Caribisch decor voor de ''Makasi limboshow''
 • Doorgaans wordt de limboshow gelijkvloers opgevoerd; bij een groot publiek zorgen wij voor een podium voor de danseressen van Limbo.


Aanvragen van een offerte voor Limbo show:

Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het contactformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.
Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste show, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

We streven er naar om binnen 48 uur te reageren

* je contactformulier wordt gestuurd naar info@bina-africa.com

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde contactformulier stellen wij de vrijblijvende offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een mailtje terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de docent(en) voor de workshop (s) en de gewenste locatie gaan reserveren. Zodra wij van beiden een bevestiging hebben ontvangen  volgt de definitieve bevestiging, vergezeld van de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief als de betaling op onze rekening is bijgeschreven. Onderaan de factuur vind je de uiterste betaaldatum.

Last Minute
Een aanvraag van een workshop die binnen 1 week moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur of per sms onder vermelding van:

 • de gewenste datum van de workshop
 • welk type workshop
 • de gewenste aanvangstijd
 • het aantal deelnemers
 • de stad waar de workshop moet plaatsvinden
 • wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
 • het telefoonnummer of e-mail adres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 [werk]dagen van tevoren nog aangemeld worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
Voor annulering: klik op annuleringsvoorwaarden

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel
Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo
Zie www.bayabi.org  voor meer informatie over onze stichting

Wil je iets extra's bijdragen aan onze stichting voor de aanschaf/verwezenlijking van:

 • Schoolbanken
 • Schooldaken
 • Schoolborden
 • Sport op school
 • Varkensfokkerij
 • Schoolmateriaal projecten
 • en wat nog meer ontbreekt:

stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 [INGBNL2A] of bankrekening NL14RABO 0387 9045 49 [RABONL2U] ter attentie van Stichting Bayabi Foundation te Voorburg.

Producties


JOKO

Het verhaal van een Afrikaanse danser in Europa die op zoek gaat naar de oorsprong van zijn danstalent. Hij neemt het publiek mee naar zijn geboortedorp, om gezamenlijk te onderzoeken of Afrikaanse jongeren virtuoze dansers worden doordat zij geboren zijn met “dans in hun bloed” of dat zij virtuoze dansers worden louter en alleen door hard te trainen. Integratieproblematiek en het zoeken naar een eigen identiteit van Afrikaanse immigranten in Europa vormen de rode draad in deze unieke voorstelling
Lees meer -->

La main de dieu

Fanta is een jonge danseres die haar geboortedorp verlaat om te gaan studeren en werken in de hoofdstad Dakar. Ze vertrouwt daarbij volkomen op de steun van haar rijke oom in Dakar. Het loopt echter allemaal anders dan ze had verwacht en om in haar onderhoud te kunnen voorzien gaat ze in het geheim werken in de discotheek “Petit Paris”. Helaas wordt ze betrapt door haar oom. Deze krachtige voorstelling toont de hedendaagse onderdrukking van Afrikaanse vrouwen zowel in Afrika als in Europa.
Lees meer -->