Bedrijven

La Compagnie Bina Africa is een jong en dynamisch dansgezelschap dat exclusieve, internationale acts op de planken brengt. Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere Afrikaanse optredens die geschikt zijn voor elk evenement. Wij hebben daarbij geen voorkeur voor kleine, grote of mega evenementen; we doen het allemaal en alles met evenveel plezier!

Afrikaanse Show of Afrikaanse band
Zoek je een gezelschap dat een geweldige Afrikaanse dans- en muziekshow neerzet of heb je liever een Afrikaanse band die, indien gewenst, ook mobiel is en zich dus al spelende kan verplaatsen: La Compagnie Bina Africa draait er haar hand niet voor om. Onze optredens zijn altijd energiek, swingend, krachtig en exclusief, kortom: een blijvende herinnering.

Makasi show

La Compagnie Bina Africa laat sinds vijf jaar een breed westers publiek een kijkje nemen in de keuken van de Afrikaanse cultuur door middel van de passionele en creatieve show “Makasi”. “Makasi” is het Congolese woord voor kracht en energie en dat wordt op sublieme wijze vertaald in deze spetterende dans- en percussieshow. De Afrikaanse dans is immens populair en onze artiesten rusten niet voordat het publiek deze opzwepende show ondersteunt.

Je wordt meegenomen op ontdekkingsreis door Afrika. Mede door het gebruik van exclusieve attributen en warme, kleurrijke kostuums kan je onmogelijk om het “Afrikaanse gevoel” heen.

De show is zo opgezet, dat het aantal artiesten naar wens en budget kan worden samengesteld. Het minimale aantal artiesten bestaat uit 5 personen, waarvan 2 dansers en 3. percussionisten. De show wordt energieker en krijgt meer “body” naarmate het aantal artiesten toeneemt. Je kunt de show uitbreiden tot maximaal 25 artiesten.

Waarom "Makasi show" of Afrikaanse band voor bedrijven 

Bedrijven kunnen de “Makasi show” of de Afrikaanse band inzetten als een warm welkom of een indrukwekkende afsluiting  voor hun congres, seminar, productpresentatie, bedrijfsfeest, afscheid van een collega, viering van het zoveel jarige bestaan, enz. Indien gewenst kan de show uitgebreid worden met een vuurspuwact.

Wil je iets echt origineels, dan heeft La Compagnie Bina Africa alles in huis om een spetterende Afrikaanse show voor je bezoekers te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Alle voordelen op een rijtje

  • Met onze vijf jaar ervaring in de entertainment wereld hebben we een team die dat klaar staat om een spetterende show of optreden te verzorgen.
  • Professionele dansers en muzikanten van een absoluut topniveau
  • Prachtige, originele Afrikaanse kostuums in een mix van traditioneel en modern
  • Sfeervol Afrikaanse decor voor de “Makasi show”
  • Onze geluidstechnicus  zorgt voor de nodige microfoons en speakers voor een optimaal geluid

Doorgaans wordt de show en het optreden van de band gelijkvloers opgevoerd; bij een groot publiek echter zorgen wij voor een podium voor de muzikanten en indien nodig, eveneens voor de dansers.

Kosten
La Compagnie Bina Africa vraagt een vast bedrag per artiest, per uur,afhankelijk van de grootte van het te verwachten publiek. Het bedrag is exclusief BTW, reiskosten en transportkosten en management fee.

Offerte aanvragen
Gebruik het contactformulier om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om het onderwerp (show of band), je naam, de bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

We streven ernaar om binnen 48 uur te reageren.

* je contactformulier wordt gestuurd naar info@bina-africa.com

Producties


JOKO

Het verhaal van een Afrikaanse danser in Europa die op zoek gaat naar de oorsprong van zijn danstalent. Hij neemt het publiek mee naar zijn geboortedorp, om gezamenlijk te onderzoeken of Afrikaanse jongeren virtuoze dansers worden doordat zij geboren zijn met “dans in hun bloed” of dat zij virtuoze dansers worden louter en alleen door hard te trainen. Integratieproblematiek en het zoeken naar een eigen identiteit van Afrikaanse immigranten in Europa vormen de rode draad in deze unieke voorstelling
Lees meer -->

La main de dieu

Fanta is een jonge danseres die haar geboortedorp verlaat om te gaan studeren en werken in de hoofdstad Dakar. Ze vertrouwt daarbij volkomen op de steun van haar rijke oom in Dakar. Het loopt echter allemaal anders dan ze had verwacht en om in haar onderhoud te kunnen voorzien gaat ze in het geheim werken in de discotheek “Petit Paris”. Helaas wordt ze betrapt door haar oom. Deze krachtige voorstelling toont de hedendaagse onderdrukking van Afrikaanse vrouwen zowel in Afrika als in Europa.
Lees meer -->